Govern d’Espanya, Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí

Central de Reserves en Línia de l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals

 
 
 

PARC o CENTRE SELECCIONAT: Parque nacional TEIDE

MENÚ d’OPCIONS sobre el PARC o CENTRE SELECCIONAT

 

dimecres, 19 d'juny de 2024
 <TORNA al LLISTAT D’ACTIVITATS

ACTIVITAT SELECCIONADA: PERMÍS ACCÉS AL PIC DEL TEIDE

Descripció de l’activitat

 

Tramitació del permís per accedir a peu fins al Pic del Teide utilitzant la senda “Telesforo Bravo" (núm. 10 de la xarxa del Parc), única que connecta La Rambleta (3.555 metres) amb el cim (3.717,98 metres). Aquest trajecte es realitza a peu. Aquesta activitat és independent que s´hagi arribat a La Rambleta caminant o utilitzant el telefèric.

Informació

 

El Parc Nacional del Teide ha hagut de regular la visita a aquest emblemàtic i fràgil lloc a fi de protegir-lo i oferir al visitant una experiència de major qualitat, millorant al mateix temps la seva pròpia seguretat. Atès que el nombre de visitants en la zona està limitat a un cert contingent cada jornada, per poder accedir al Pic del Teide és necessari obtenir una autorització prèvia. Aquest permís possibilita l´accés al peu del cim. El corresponent permís, que únicament es pot tramitar a través d´aquest lloc web i més concretament del link RESERVES al qual pot accedir punxant dalt, té validesa per una data i un tram horari determinats. S´adverteix que la tramitació del permís es podrà realitzar com a molt tard fins a les 14.00 hores de l´endemà al previst per a realitzar l´activitat, i que en tot cas la seva obtenció estarà supeditada a la disponibilitat de places. D´altra banda, el permís no tindria validesa si l´Administració del Parc Nacional procedís al tancament de la senda. Amb l´autorització se li permetrà accedir fins al Pic, encara que en cap cas no està permès abandonar la senda ni, per tant, accedir al cràter. Les altres dues sendes que parteixen des de La Rambleta, junt a l´estació del telefèric, en direcció als miradors de Pico Viejo i de La Fortaleza, i que ofereixen excel•lents vistes de Las Cañadas, de l´illa i d´altres illes, poden ser utilitzades lliurement.

Per tal de tenir un millor control dels grups, s´estableixen trams horaris de dues hores per realitzar l´activitat sol•licitada i l´interessat haurà d´escollir un dels trams horaris següents: - De 9.00 a 11.00 hores. -De 11.00 a 13.00 hores. -De 13.00 a 15.00 hores. -De 15.00 a 17.00 hores (s´adverteix, principalment a les persones que trien aquest tram, de l´horari de funcionament del telefèric; és habitual que les últimes cabines baixen sobre les 16.30 hores i fins i tot abans, sobretot en hivern).

Se recomienda contactar con la empresa del Teleférico para obtener información sobre tarifas, horarios y días de funcionamiento (https://www.volcanoteide.com/es) La pujada als últims metres del cim del volcà Teide es realitza a través de la senda núm. 10 de les de la Xarxa del Parc Nacional, que porta per nom "Senda Telesforo Bravo", en honor a l´illustre geòleg de Tenerife que tant va ajudar a conèixer i valorar els orígens i secrets d´aquest mític lloc. Durant la pujada se salva un desnivell d´uns 163 m, després d´un recorregut a peu d´aproximadament 650 m. Es passa dels 3.555 m del començament de la senda (La Rambleta) fins als 3.717,98 metres del punt més elevat (Pic Teide). Lògicament, després també toca baixar. Cal tindre en compte que aquesta autorització no té res a veure amb el possible ús que es faci del telefèric, mitjà de transport que a més no necessàriament sempre funciona. Es tracta d´alta muntanya, el que comporta certs condicionants, tals com la menor pressió parcial d´oxigen, que afecta el rendiment físic de l´organisme i el fatiga més ràpidament. Per tant, no es recomana la pujada a persones que pateixin algun problema pulmonar o respiratori, deficiència cardíaca o hipertensió arterial.

Recordi: vostè camina sota la seva pròpia responsabilitat.

També és important recalcar que les condicions climàtiques a aquesta altura solen ser extremes, tant pel fred i vent com per l´elevada insolació. Es recomana dur sempre alguna peça d´abric, calcer adequat i protecció solar, sigui quina sigui l´època en què es realitzi la visita. Després d´un petit però extenuant esforç, degut principalment a l´altitud, podrà contemplar les impressionants i reconfortants panoràmiques del Parc Nacional, de Tenerife i d´alguna de les altres (potser totes) Illes Canàries des del punt més elevat de l´Estat espanyol. Per a qualsevol aclariment relatiu a aquest necessari tràmit, no dubti a consultar les "Normes d´accés dels visitants a la senda Telesforo Bravo (Rambleta-Pic del Teide)”, que es troben en arxiu annex

 

Formulari d’accés a les seves reserves

 INFORMACIÓ I DETALLS SOBRE L’ACTIVITAT SELECCIONADA

 tramitació de les RESERVES
Per accedir-hi, cal disposar d’un permís, que es pot tramitar:
  1. Fent la seva sol·licitud en línia mitjançant aquest web, polsant l’opció "RESERVES" del menú superior.
 
 NORMES D’ACCÉS
 DESCÀRREGA NORMES D’ACCÉS al PARC [ format PDF    ]
 
 INFORMACIÓ ADDICIONAL
Normes d´accés dels visitants [ format Word    ]
Xarxa de camins del Parc Nacional del Teide [ format PDF    ]
 
 DADES DE CONTACTE
Parque Nacional TEIDE
C/ Doctor Sixto Perera González, nº 25
38300 La Orotava Santa Cruz de Tenerife
ESPAÑA
Tel.: 922 922 371
Fax:
Email: pnteide@tenerife.es
© Organismo Autónomo Parques Nacionales. 2010